2018. május 19., szombat

Mátrai borzas sertés szelet

Hozzávalók:


  • sertés comb/hosszúkaraj
  • liszt
  • burgonya
  • tojás
  • fokhagyma
  • ételízesítő
  • olaj





Elkészítés:



Sertés karajból vagy combból, főleg a slussz részéből a legjobb elkészíteni.

A hús szeletek oldalát kicsit bevágjuk, ha inas, így sütéskor nem ugrik össze a hús.
Finoman klopfoljuk a húst.


Megsózzuk mindkét oldalát majd lisztbe forgatjuk.


A megtisztított burgonyát reszeljük le.


Nyomkodjuk ki a levét, adjuk hozzá a tojásokat.


Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, jóféle ételízesítővel és zúzott fokhagymával.


Lisztet adjunk hozzá, hogy sűrű massza legyen.


A belisztezett húst forgassuk bele a burgonyás masszába.
Nem baj, ha nem tapad rá mindkét oldalára.
Egyik felét pakoljuk meg, majd amikor ezzel a felével lefelé a forró olajba tettük, akkor kanállal még tehetünk a hús tetejére a krumpliból.


Gyakorlatilag ez egy tócsnival bevont hús, ezért tegyünk gazdagon a masszából a húsra.


Bármilyen salátával kínálhatjuk.