2018. május 19., szombat

Zellerkrémleves

Hozzávalók:


  • 1 nagyobb tömör zellergumó
  • 2 db közepes burgonya
  • 1/2 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pár szál újhagyma zöldje
  •  1 ek. olaj
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • reszelt szerecsendió
  • chili pehely
  • fehér bors
  • petrezselyemzöld
  • joghurt
  • tej




Elkészítés:

Isteni finom ez a zeller leves.

Megtisztítjuk a hozzávalókat, a zellert, a burgonyát, a hagymát és a fokhagymát, újhagymát.



Egy kanálka olajon dinszteljük a hagymákat.


Kisebb darabokra vágjuk a zellert.


Beletesszük a fazékba.


Felkockázzuk a burgonyát.


A zellerhez adjuk.


Beletesszük a leveskockát és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a zöldségeket.


Reszelünk bele szerecsendiót.
Teszünk bele egy kis chili pelyhet és fehér borsot is.


Egy adag friss petrezselyemzöld is kerüljön bele.


Kis lángon puhára főzzük az ételt.


Pépesítsük.


Jó sűrű krémet kapunk.


1-2 kanál sűrű joghurtot elkeverünk tejjel és azzal hígítjuk a kívánt sűrűségre a levest.


Kóstoljuk meg, hogy kell-e bele még só?
Forraljuk egyszer fel és már készen is van.



Zöldséges tojáslepénnyel kínáltam.
A recept külön szerepel a blogomban.