- 4 db tojás
- 1,5 pohár cukor
- 1 csipet só
- 2 cs. sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 2 cs. vaníliás cukor
- 3 pohár liszt
- 1 pohár kefír vagy tejföl
- 1 pohár olaj
- szilva
- dió
- fahéj
Elkészítés:
A tojást, a cukorral, vaníliás cukorral, sóval jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a reszelt sárga héját.
Ezután fokozatosan felváltva adagolva belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a kefirt vagy tejfölt és az olajat.
A mérce mindig a kefires vagy tejfölös pohár legyen.
Kizsírozott/olajozott és lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát és kirakjuk felezett szilvával.
A szilvákat vágott felükkel felfelé tesszük a tésztára.
Megszórjuk fahéjjal és egy-egy szem diót is teszünk bele.
Előmelegített sütőben 200 C fokon 20 percig sütjük.
(Gázsütőben 10 percig nagy lángon, majd 20 percig kis lángon sütjük.)
Meggyel is készíthetjük, 70 dkg kell belőle.
Más gyümölcsöt is tehetünk bele.