2013. október 7., hétfő

Paradicsomos savanyú káposzta

Hozzávalók:

  • ½ fej hagyma
  • 1 db kápia paprika
  • pici darabka füstölt kolbász
  • 1 ek olaj
  • 4-5 db paradicsom
  • 50-75 dkg savanyú káposzta
  • petrezselyemzöld




Elkészítés:





Az olajon megfuttatjuk a szeletekre vágott hagymát, rádobjuk a paprika szeleteket is és, ha van, hozzáadjuk a füstölt kolbász darabkákat is.
Ez el is maradhat, de jó ízt ad neki, ha beletesszük.


Hozzáadjuk a savanyú káposztát és elkeverjük.
Végül belerakjuk a darabokra vágott paradicsomot is.


Megsózzuk.
Petrezselyemmel megszórjuk.
Nem főzzük agyon, akkor jó, ha ropogós.


Köretnek, de magában is nagyon finom, pikáns étel.

Ha a kész káposzta egy részéhez pár kanál kész pörköltet adunk, és netán egy kis tejfölös habarással megbolondítjuk, akkor pillanatok alatt könnyű egytálétellé alakíthatjuk át.