- 5-6 db zsemle
- 3 tojás
- 20 dkg gomba
- 15 dkg csirkemáj
- 1 db hagyma
- petrezselyemzöld
- 1 db piros kápia paprika
- só
- bors
- majoránna
- 1 ek olaj
Elkészítés:
Szokásos módon tölteléket készítünk.
A zsemléket langyos vízbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk és egy tálban a krumplinyomóval szétnyomkodjuk.
A megtisztított csirkemájat késsel elkaparjuk és a zsemléhez adjuk.
A petrezselyem zsenge szárát is apróra vágjuk és hozzáadjuk.
Közben az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott gombát és kápia paprikát.
(Készíthetjük csak a gomba szárából is, ilyenkor a fejét más ételekben töltve, rántva használjuk fel.)
Megsózzuk borsozzuk és kevés majoránnával fűszerezzük.
Ha elfőtte levét, akkor kicsit hűlni hagyjuk, majd a zsemléhez adjuk.
A maradék petrezselyem zöldet is apróra vágjuk és a tojásokkal együtt a masszába keverjük.
Mindent jól összekeverünk, ha kell, még egy kicsit megsózzuk és egy új nejlon zacskóba kanalazzuk a tölteléket, szorosan elkötjük.
Forrásban lévő húslevesünkbe ültetjük és keményre készre főzzük.
Nagymamám főzte így meg a tölteléket, ami nagyon szaftos marad, felveszi a leves ízét is és nem szárad ki.
Főtt hús mellé kínálva, vagy csak magában, de kenyérre kenve, szendvicsnek is nagyon finom.