Hozzávalók:
- 1-2 fej hagyma
- 2 db zöldpaprika
- 3-4 db paradicsom
- 1 ek olaj
- 1 tk. fűszerpaprika
- 2-3 db zsenge cukkini
- petrezselyemzöld
- só
Elkészítés:
Előkészítjük a cukkinit, megmossuk,
meghámozzuk, két végét levágjuk, hosszában félbevágjuk, majd egy
kanállal kikaparjuk a puha belsejét.
Ezután legalább fél centiméteres
szeletekre vágjuk.
A szokásos módon az olajon gyorsan
megfuttatjuk a szeletekre vágott hagymát, hozzáadjuk a szeletekre vágott
zöldpaprikát és kevés fűszerpaprikával megszórjuk.
Egy ek. vizet teszünk bele, hogy nehogy
megégjen a paprika és a nagyobb darabokra vágott paradicsomot is beletesszük.
Végül beletesszük a cukkinit is.
Megsózzuk.
Amint a paradicsom levet enged és a
cukkini kezdi megadni magát - vagyis rugalmassá válik - már készen is
van.
Semmiféleképpen nem szabad puhára főzni,
az összes zöldség maradjon ropogós.
Petrezselyemmel szórjuk meg.