2013. október 7., hétfő

Lecsós cukkini


Hozzávalók:

  • 1-2 fej hagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 3-4 db paradicsom
  • 1 ek olaj
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 2-3 db zsenge cukkini
  • petrezselyemzöld




Elkészítés:




Előkészítjük a cukkinit, megmossuk, meghámozzuk, két végét levágjuk,  hosszában félbevágjuk, majd  egy kanállal kikaparjuk a puha belsejét.


Ezután legalább fél centiméteres szeletekre vágjuk.

A szokásos módon az olajon gyorsan megfuttatjuk a szeletekre vágott hagymát, hozzáadjuk a szeletekre vágott zöldpaprikát és kevés fűszerpaprikával megszórjuk.
Egy ek. vizet teszünk bele, hogy nehogy megégjen a paprika és a nagyobb darabokra vágott paradicsomot is beletesszük.



Végül beletesszük a  cukkinit is.


Megsózzuk.
Amint a paradicsom levet enged és a cukkini kezdi megadni magát  - vagyis rugalmassá válik - már készen is van.
Semmiféleképpen nem szabad puhára főzni, az összes zöldség maradjon ropogós.
Petrezselyemmel szórjuk meg.