Hozzávalók:
- 2 db, kb 1 kg kicsontozott csülök
- 1 kg sertés lapocka
- 2 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- só
- bors
- pici majoránna
- pici őrölt kömény
- 1 ek olaj
- 2 tk. fűszerpaprika
Elkészítés:
Ugyanúgy készül, mint a többi pörkölt.
Vegyesen készítettem, a lapocka inkább
soványabb, a csülök kicsit zsírosabb ízt ad az ételnek.
Az omlós, remegősen puhára főtt,
finoman ragacsos bőrös húst vagy szereted vagy nem… mi szeretjük.
Persze lehet csak csülökből is
készíteni.
Az olajon megdinsztelt apróra vágott
hagymához hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, egy kanál vízzel
felengedjük.
Beletesszük a kockákra vágott kétféle
húst és kevergetve fehéredésig sütjük.
Most fűszerezzük sóval, borssal, pici
őrölt köménnyel, csipet majoránnával.
Hozzáadjuk az apróra vágott
zöldpaprikát, paradicsomot és fokhagymát.
Ha kell egy kis vizet öntünk alá és fedő
alatt, időnként megkeverve készre főzzük.
Mint mindenféle pörköltöt bármilyen főtt
tésztával, nokedlivel, főtt burgonyával vagy főzelékkel kínálható.
Lehet paradicsomos savanyú káposztával
vagy lecsós cukkinivel tálalni.
Továbbfejleszthető székelykáposztának…