- tök
- citrom
- zsír
- egy kicsi hagyma
- kapor
- só
Elkészítés:
Imádom a tökfőzeléket amelyet sokféleképpen elkészíthetünk.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/tokfozelek.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/tokfozelek-ii.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/02/cukkini-fozelek-2.html
Most egy nagyon könnyű változatot ajánlok.
Egy kanálka zsíron kezdjük dinsztelni a szálasra vágott hagymát, valamint a gyalult tököt.
Egy pohárka vizet adjunk hozzá és locsoljuk meg frissen facsart citromlével.
Sózzuk és kaporral ízesítsük.
Ha már majdnem puha el is készült.
Ne főzzük kásává...
Rántás, habarás helyett a főzelék egy részét turmixoljuk botturmixal.
Keverjük jól össze és friss kaporral megszórva tálaljuk.