2020. március 22., vasárnap

Citromos tökfőzelék

Hozzávalók:


  • tök
  • citrom
  • zsír
  • egy kicsi hagyma
  • kapor







Elkészítés:

Imádom a tökfőzeléket amelyet sokféleképpen elkészíthetünk.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/tokfozelek.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/tokfozelek-ii.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/02/cukkini-fozelek-2.html

Most egy nagyon könnyű változatot ajánlok.

Egy kanálka zsíron kezdjük dinsztelni a szálasra vágott hagymát, valamint a gyalult tököt.


Egy pohárka vizet adjunk hozzá és locsoljuk meg frissen facsart citromlével.


Sózzuk és kaporral ízesítsük.


Ha már majdnem puha el is készült.
Ne főzzük kásává...

Rántás, habarás helyett a főzelék egy részét turmixoljuk botturmixal.


Keverjük jól össze és friss kaporral megszórva tálaljuk.