Hozzávalók:
Elkészítés:
Ez az a recept, amit könnyen elkészíthetsz akkor is, ha alig van otthon valami főznivaló.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/11/tojasleves-2.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/burgonyas-tojasleves.html
Kezdjük el dinsztelni az apróra vágott hagymát egy kis finom libazsíron.
A következő fűszereket készítsük elő: őrölt köménymag, őrölt bors, babérlevél, fokhagyma, paradicsom, darált pritamin.
Adjuk hozzá a hagymához.
Pirítsuk egy-két percig kavargatva.
Ekkor tegyünk bele egy kanálka lisztet.
Amint a liszt felhabzik, vegyük le a tűzről és tegyük bele a fűszerpaprikát.
Öntsük fel vízzel és tegyük vissza a tűzre.
Sózzuk meg, de óvatosan, mert a pritamin is sós.
Forraljuk ki jól a levest.
Közben habarjuk el a tojásokat egy csipet sóval.
Villával kavargatjuk a levest miközben lassan belecsurgatjuk a tojást.
Aki szereti pottyanthat bele egész tojást is.
Amint felforr a leves el is zárhatjuk a lángot.
Akkor jó, ha a buggyantott tojás még lágy, folyós a közepe.
Egy kevés ecettel ízesítsük a levest.
Tálaláskor mehet bele egy kanálka tejföl is.
Nagyon finom leveske, amit pirított zsemlekockával vagy levesgyöngy tésztával is kínálhatunk.
- libazsír
- hagyma
- fokhagyma
- őrölt köménymag
- babérlevél
- paradicsom
- só
- bors
- fűszerpaprika
- darált pritamin
- liszt
- tojás
- ecet
- tejföl
Elkészítés:
Ez az a recept, amit könnyen elkészíthetsz akkor is, ha alig van otthon valami főznivaló.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/11/tojasleves-2.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/burgonyas-tojasleves.html
Kezdjük el dinsztelni az apróra vágott hagymát egy kis finom libazsíron.
A következő fűszereket készítsük elő: őrölt köménymag, őrölt bors, babérlevél, fokhagyma, paradicsom, darált pritamin.
Adjuk hozzá a hagymához.
Pirítsuk egy-két percig kavargatva.
Ekkor tegyünk bele egy kanálka lisztet.
Amint a liszt felhabzik, vegyük le a tűzről és tegyük bele a fűszerpaprikát.
Öntsük fel vízzel és tegyük vissza a tűzre.
Sózzuk meg, de óvatosan, mert a pritamin is sós.
Forraljuk ki jól a levest.
Közben habarjuk el a tojásokat egy csipet sóval.
Villával kavargatjuk a levest miközben lassan belecsurgatjuk a tojást.
Aki szereti pottyanthat bele egész tojást is.
Amint felforr a leves el is zárhatjuk a lángot.
Akkor jó, ha a buggyantott tojás még lágy, folyós a közepe.
Egy kevés ecettel ízesítsük a levest.
Tálaláskor mehet bele egy kanálka tejföl is.
Nagyon finom leveske, amit pirított zsemlekockával vagy levesgyöngy tésztával is kínálhatunk.