2017. február 26., vasárnap

Cukkini főzelék 2.

Hozzávalók:


  • cukkini
  • hagyma
  • olaj
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • kapor
  • só 
  • cukor
  • tej
  • ecet
  • tejföl





Elkészítés:




A cukkini az egyik kedvenc zöldségünk, mindenféleképpen készítjük.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/tejfolos-turoval-toltott-cukkini.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/sokmagos-sajtos-cukkinilepeny.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/12/fuszeres-sult-cukkini.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/04/ropogos-sult-cukkini-kinai-modra.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/cukkini-fozelek.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/korianderes-cukkini.html

https://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/toltott-cukkini.html


Sokszor készítjük egyszerűen úgy, mint a tökfőzeléket.

A zsenge cukkinit nem kell meghámozni.
A reszelő legnagyobb lyukán keresztül lereszeljük.


Előkészítjük a hagymát, zöldpaprikát és a paradicsomot és apróra vágjuk.


Egy kanálka olajon megdinszteljük a hagymát és a zöldpaprikát.


A kapor nagy részét, a szárral együtt hozzáadjuk.


2 ek. lisztet teszünk bele.


1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd a fűszerpaprikát is beletesszük.


Ráöntünk 1 dl tejet és elkeverjük a rántást.
Hozzáadjuk a lereszelt cukkinit.


Kevergetve sütjük.
Beletesszük a paradicsomot is.
Megsózzuk,
Csipet cukor is mehet bele.


Ha átpárolódott, felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi.



Kis lángon készre főzzük.

Adunk hozzá tejfölt, ízlés szerint amennyit szeretünk, de ettől lesz finom krémes.


Elkeverjük és még egyet forralunk rajta.
Pici ecettel savanyítjuk.
Most tesszük bele a maradék kaprot is.



Bármilyen feltéttel kínálhatjuk, de magában, langyosan is nagyon nagyon finom.