2017. február 26., vasárnap

Virsli kolbásszal, sajttal tésztában

Hozzávalók:


  • 2 cs. hajtogatott vajas tészta
  • 10 db virsli
  • füstölt kolbász
  • sajt
  • reszelt sajt
  • ketchup





Elkészítés:




A virsli és a tészta nagyon jól passzolnak egymáshoz.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/virslivel-toltott-vajas-teszta.html


Most egyszerű és imádni való recept következik.
Előre elkészíthető és a vendégek érkezésekor, vagy a szilveszteri vacsora előtt pillanatok alatt készre süthető.

Készen kapható hajtogatott vajas tésztát puha füstölt vagy lángolt kolbásszal beterítünk.




Sajt szeleteket teszünk rá.
Bármilyen általunk kedvelt, akár többféle maradék sajt is megfelel.


Most jön a virsli, amit hosszában bevágunk és a nyílásba bőségesen nyomunk ketchupöt.


Nem baj, ha kifolyik... úgy a jó.


A virsliket keresztben tesszük a tésztára.


Még szórunk rá sajtot.



Ráhelyezzük a másik tésztát és a széleken összenyomkodjuk.

A virslik közét is nyomkodjuk le egy kicsit.

A leeső tésztából egy kis mintát kanyaríthatunk.


180 C fokon megsütjük a tésztát.


Várjunk pár percet a szeleteléssel.


A virslik között vágjuk fel.


Készíthetjük sonkával is.