Hozzávalók:
Elkészítés:
Egyik nagy kedvencem a kakas.
A jó házból származó, izmos és ízletes kakashúsnak nincs párja.
Legfeljebb a kappan lenne, de azt sajnos évek óta nem találok.
Ha valaki tudja, hogy merre kapható, kérem írja meg nekem.
Néhány korábbi receptem:
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/vorosboros-kakas-coq-au-vin.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/vorosboros-gombas-sult-kakas.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/becsinalt-kakasleves-majgaluskaval.html
A megtisztított kakas combjából, szárnyából, farából és - aki szereti - a melle húsából készítsük ezt az ételt.
Egy kevés csirke vagy libazsíron megdinszteltjük az apróra vágott hagymát.
Beletesszük a feldarabolt kakast.
Kevergetve körbepirítjuk.
Zöldpaprika, paradicsom és fokhagyma is kerül bele, vágjuk apróra.
Tegyük rá a zöldségeket a húsra.
Szórjunk rá fűszerpaprikát.
Sózzuk, borsozzuk és egy kevés majoránnát szórjunk rá.
Jóféle vörösborral öntsük nyakon.
Tegyünk bele csillagánizst, szegfűborsot és borókabogyót is.
Nagyon finom ízt adnak a kakasnak.
Főzzük puhára a húst.
Bármilyen körettel kitűnő fogás.
- kakas
- hagyma
- zsír
- fokhagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- fűszerpaprika
- só
- bors
- majoránna
- vörösbor
- csillagánizs
- szegfűbors
- borókabogyó
Elkészítés:
Egyik nagy kedvencem a kakas.
A jó házból származó, izmos és ízletes kakashúsnak nincs párja.
Legfeljebb a kappan lenne, de azt sajnos évek óta nem találok.
Ha valaki tudja, hogy merre kapható, kérem írja meg nekem.
Néhány korábbi receptem:
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/vorosboros-kakas-coq-au-vin.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/vorosboros-gombas-sult-kakas.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/becsinalt-kakasleves-majgaluskaval.html
A megtisztított kakas combjából, szárnyából, farából és - aki szereti - a melle húsából készítsük ezt az ételt.
Egy kevés csirke vagy libazsíron megdinszteltjük az apróra vágott hagymát.
Beletesszük a feldarabolt kakast.
Kevergetve körbepirítjuk.
Zöldpaprika, paradicsom és fokhagyma is kerül bele, vágjuk apróra.
Tegyük rá a zöldségeket a húsra.
Szórjunk rá fűszerpaprikát.
Sózzuk, borsozzuk és egy kevés majoránnát szórjunk rá.
Jóféle vörösborral öntsük nyakon.
Tegyünk bele csillagánizst, szegfűborsot és borókabogyót is.
Nagyon finom ízt adnak a kakasnak.
Főzzük puhára a húst.
Bármilyen körettel kitűnő fogás.