Hozzávalók:
- szendvicskenyér
- majonéz
- tejföl
- natúr krémsajt
- darált tepertő
- só
- bors
- mustár
- kapribogyó
- füstölt sonka
- gépsonka
- bacon
- főtt tojás
- póréhagyma
- újhagyma
- alma
- kaliforniai paprika
- kovászos vagy csemege uborka
Díszítéshez:
Elkészítés:
A legfinomabb rakott szendvics, amelyet feltétlenül készítsetek el.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/06/sved-szendvicstorta-smorgastarta.html
A végtelen hozzávalók variációja miatt mindig más és más lesz a tortánk.
Ne riasszon vissza benneteket a sok hozzávaló és a hosszú leírás.
Valójában végtelenül egyszerű és szórakoztató egy ilyen tortát készíteni.
Mindenki azt tesz bele, amit szeret, de a türelmes díszítés után egy nagyon különleges fogás lesz, amellyel elkápráztathatunk mindenkit.
Összeállítjuk az alapkrémet: krémsajtot, majonézt és tejfölt keverünk össze.
Picit megsózzuk.
Következnek a töltelékek:
Először egy roppant gyors tepertő krémet keverünk.
A darált tepertőkrémet elkeverjük sóval, borssal és mustárral.
Aprított kapribogyót tehetünk bele.
Kellemesen pikáns íze lesz.
El is készült az első krémünk.
Előkészítjük a sonkákat.
Füstölt sonkát kockázunk apróra.
Menjen bele gépsonka is, a legegyszerűbb, ha lereszeljük.
Ha van otthon bacont is tegyünk bele.
A következő tojásos réteghez kockázzuk fel a kemény tojásokat.
Ide póré és újhagyma is kerül.
Sózzuk, borsozzuk és egy kevés majonézt adunk hozzá.
Egy-két kanál tejföl is menjen bele.
Végül almát reszelünk.
A tojásos salátába keverjük.
Minden krém készen van, elkezdhetjük a torta építését.
Célszerű rögtön a tálaló tálcára építkezni.
Szendvicskenyereket teszünk le egy sorban és megkenjük az alapkrémmel.
Ráfektetjük a gépsonka szeleteket.
A sonka tetejére halmozzuk az almás-tojásos krémet.
Erre helyezünk egy réteg kenyeret.
Ezt a tepertő krémmel kenjük meg, egy kevés apróra darabolt tepertőt is szórjunk rá.
Kenyér réteg következik.
Apróra vágott kaliforniai paprikát és
kovászos uborkát
szórunk az alapkrémre.
Erre jöhet a füstölt sonka, gépsonka, bacon réteg.
Lefedjük a kenyerekkel és megkenjük az alapkrémmel.
Most már csak díszíteni kell.
Az oldalát is bekenjük a krémmel.
Erre ragyogóan ráragad a petrezselyem és az uborka.
Gyümölcsök is mehetnek rá, a narancs szeletek és a kivi is jól mutatnak a tortán.
Tojással is megpakolhatjuk a tetejét.
Koktélparadicsom, retek, sárgarépa színesítheti.
Az összetekert gépsonka gazdagítja a szendvicset.
A citromkarikák üde ízt adnak.
Minél színesebb, annál jobb.
Higgyétek el, hogy ez egy nagyon kreatív elfoglaltság, ahogy halad előre a munka, úgy lesz egyre szebb a művünk, ami kellemes elégedettséggel tölt el minket.
Természetesen a gyerekek is segíthetnek.
Ők amúgy is nagyon kedvelik az ilyen színes falatokat.
Szülinapok, családi ünnepek büféasztalok királynője ez az egyszerű, de nagyszerű étel.