2013. április 1., hétfő

Lazacos, krémsajtos palacsinta tekercs


Hozzávalók:
  
  • 4 tojás
  • 35 dkg liszt
  • 0,5 liter tej
  • pici cukor
  • 2 ek olaj


  • 25 dkg  krémsajt
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • sok petrezselyemzöld
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor újhagyma zöldje
  • pici citromlé

  • füstölt lazac
  • citrom
  • kapor 

Elkészítés: 

Az előző recept szerint elkészítjük a palacsinta tekercset.

A hozzávalókban 2 tekercshez szükséges mennyiség van megadva.
Érdemes egyszerre megsütni mindkét tekercset - lehet egyszerre is betenni a sütőbe!- és más-más töltelékkel megtölteni.

A zöld fűszeres krémsajt leírása az előző receptben szerepel.


A kitekert palacsintatésztát vastagon megkenjük a zöld fűszeres krémsajttal.

A szélén, egy sorban végigrakjuk a színes zöldpaprikát, ez lesz majd a tekercs közepén.
Utána egyenletesen kirakjuk a lazac szeletekkel és kaporral, citrom szeletekkel kiegészítjük.



Feltekerjük a tekercset.

Kívülről is bekenjük a krémsajttal és megdíszítjük.


Az oldalát királyrákkal díszítettük.

Behűtjük.