2013. április 1., hétfő

Citromos szelet

Hozzávalók:


  • 1 db piskótalap



  • 10 dkg vaj/margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 citrom
  • 1 z. főzös vanília puding
  • 3 dl tej



  • kókuszreszelék


Elkészítés:

A korábban leírtak alapján piskótát készítünk (lásd pl. kávétorta receptje).

Megkenjük a következő krémmel:

3 dl tejjel megfőzzük a pudingot.
Még melegen belekeverjük a vajat és a cukrot.




Kicsit hűl, majd gépi habverővel habosra keverjük.

Most ízesítjük a citromok lereszelt sárga héjával és levével.
Jó citromos legyen!

Megkenjük a középen kettévágott piskótát.


A tetejét is kenjük be a krémmel és szórjuk meg a kókuszreszelékkel.

Hűtsük be.

Kockára vágva tálaljuk.
Nagyon finom, üde süti.