- shitakee gomba
- póréhagyma
- újhagyma
- lila hagyma
- kaliforniai paprika
- fokhagyma
- burgonya
- só
- olaj vagy libazsír
Elkészítés:
Nagyon egyszerű és nagyon finom köret, akár maradék főtt burgonyából is készíthetjük.
Előkészítjük a hozzávalókat és külön-külön megpirítjuk.
Az ízletes gombát egy kanál olajon vagy finom libazsíron wookban megpirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk.
Félretesszük.
A wookba tegyünk egy újabb kanál olajat/zsírt és süssük meg a hagymákat.
Közben egy másik edényben a főtt burgonyát egy kevés olajon körbepirítjuk.
Megsózzuk.
A sült hagymához adjuk hozzá a szép színes kaliforniai paprikát is és pirítsuk tovább.
Sózzuk meg és tegyük bele a fokhagymát is.
Végül keverjük össze a burgonyával.
Salátával magában vagy sültek mellé köretnek kínálhatjuk.