- tengeri halfilé
- vaj
- fokhagyma
- babérlevél
- gyömbér
- gersli
- paradicsompüré
- só
- bors
Elkészítés:
A fagyasztott halfilét felengedjük, lemossuk és szárazra töröljük.
Megsózzuk.
Vajat hevítünk, amelybe fokhagymát, gyömbért és babérlevelet tettünk.
Bőrös felével felfelé a vajba tesszük a filéket.
1-2 perc után lapát segítségével megfordítjuk a halat.
Őrölt borssal megszórjuk és 1-2 percig sütjük.
Elkészítjük a köretet.
Vajat forrósítunk, paradicsompürét keverünk el benne.
Beletesszük az előzőleg készre főzött és leszűrt gerslit.
Elkeverjük és még adunk hozzá egy kevés paradicsom pürét és vajat.
Megsózzuk és összeforraljuk.
A paradicsomos gerslivel tálaljuk a halat.
Finom. könnyű étel.