- kelkáposzta
- darált hús
- 1 db tojás
- olaj
- hagyma
- fokhagyma
- petrezselyem
- leveskocka/ételízesítő
- só
- bors
- őrölt köménymag
- burgonya
Elkészítés:
Ezt az ételt a kelkáposzta főzelék és a töltött káposzta ihlette.
Lehetetlen ellenállni a zsenge új kelkáposztának.
A külső nagyobb levelek vastag erét eltávolítjuk és a levelet megtöltjük mint a töltött káposztát szoktuk.
A töltelék kedvünk szerinti lehet.
Én egy kevés olajon apróra vágott hagymát, fokhagymát pirítok, sózom, borsozom és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem.
Majd mindezt a darált hússal és egy tojással összegyúrom.
Megtöltjük a leveleket.
Közben elkészítjük a főzeléket.
Leveskockával vagy ételízesítővel vizet forralunk.
A maradék kelkáposztát feldaraboljuk.
A megtisztított burgonyát is feldaraboljuk.
Beletesszük a főzőlébe.
Fokhagymát és őrölt köményt adunk hozzá.
Megsózzuk.
Ráhelyezzük a töltött tekercseket is és kis lángon készre főzzük az ételt.
Ha sűrűbben szeretnénk, akkor be lehet rántani a végén a főzeléket, illetve botmixerrel egy kevés főzeléket turmixolhatunk.
Nagyon ízletes főzelék.