2020. április 11., szombat

Kelkáposzta göngyölt kelkáposztával

Hozzávalók:


  • kelkáposzta
  • darált hús
  • 1 db tojás
  • olaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • leveskocka/ételízesítő
  • bors
  • őrölt köménymag
  • burgonya



Elkészítés:

Ezt az ételt a kelkáposzta főzelék és a töltött káposzta ihlette.

Lehetetlen ellenállni a zsenge új kelkáposztának.

A külső nagyobb levelek vastag erét eltávolítjuk és a levelet megtöltjük mint a töltött káposztát szoktuk.


A töltelék kedvünk szerinti lehet.
Én egy kevés olajon apróra vágott hagymát, fokhagymát pirítok, sózom, borsozom és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem.
Majd mindezt a darált hússal és egy tojással összegyúrom.


Megtöltjük a leveleket.


Közben elkészítjük a főzeléket.
Leveskockával vagy ételízesítővel vizet forralunk.


A  maradék kelkáposztát feldaraboljuk.


A megtisztított burgonyát is feldaraboljuk.


Beletesszük a főzőlébe.


Fokhagymát és őrölt köményt adunk hozzá.
Megsózzuk.


Ráhelyezzük a töltött tekercseket is és kis lángon készre főzzük az ételt.




Ha sűrűbben szeretnénk, akkor be lehet rántani a végén a főzeléket, illetve botmixerrel egy kevés főzeléket turmixolhatunk.




Nagyon ízletes főzelék.