2014. december 7., vasárnap

Sertés szív kínaiasan

Hozzávalók:

  • 2-3 db sertés szív
  • 1+1 db hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db csillagánizs
  • 1+1 db színes zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • hoisin szósz
  • gyömbér
  • kínai ötfűszer
  • édes chiliszósz
  • házi darált pritamin
  • 1-2 ek. szójaszósz
  • póréhagyma
  • olaj
Elkészítés:

A sertés szívet megtisztítjuk, a véres részeket eltávolítjuk, jól lemossuk.


Keskeny csíkokra vágjuk a szívet.


A wookban 2 ek. olajon megfuttatjuk az egyik darabokra vágott hagymát, az egyik csíkokra vágott   zöldpaprikát, a gyömbért és a csillagánizsokat.


Hozzáadjuk a felcsíkozott szívet.


Teszünk hozzá 1-2 ek. hoisin mártást és megszórjuk az ötfűszer keverékkel.


Elkeverjük.
Néhány perc múlva kevés sót, chili mártást, szójaszószt, a feldarabolt paradicsomot és egy kis darált pritamint is adunk hozzá.
Ha kell, pár kanál vizet is adunk hozzá és lefedve puhára főzzük a szívet.

A másik hagymát szálasra vágjuk, a maradék zöldpaprikát felcsíkozzuk és egy kis pórét is keskeny csíkokra vágunk.





Tálalás előtt az ételhez adjuk, ettől nagyon finom friss ízt kap. 






Vadrizzsel kevert főtt rizzsel kínáljuk.