2014. december 27., szombat

Grapefruitos avokádó saláta

Hozzávalók:


  • 1-2 db piros színű grapefruit
  • 1 db avokádó
  • 1 marék gránátalma
  • újhagyma
  • zöld citrom/lime/
  • citromlé
  • salátalevél
  • pár db rukkola levél
  • pár db endívia levél
  • petrezselyemzöld
  • olívaolaj
  • bors


Elkészítés:



A gránátalmából kifejtjük a szemeket.

A grapefruitot megtisztítjuk és a belső hártyáktól is megszabadítjuk a gerezdeket.

Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, a magot eltávolítjuk és a húsukat kisebb darabokra vágjuk.
Rögtön citromlével meg is locsoljuk, így nem barnul meg.


A saláták leveleit megmossuk, a nagyobb levelekkel szépen körbedíszítjük a tálat a kisebbeket összekeverjük a grapefruittal, avokádóval, gránátalmával.

Kevés karikára vágott újhagymát és zöld citromot (lime-ot) is adunk hozzá.

Néhány szál petrezselyem zöldet is aprítunk bele.

Az olívaolajhoz hozzáadjuk a citromlevet, sót, borsot és a salátára öntjük.

Jól behűtve kínáljuk.