2014. december 14., vasárnap

Habart sertésszív leves

Hozzávalók:


  • 1-2 db sertés szív
  • 1 db hagyma
  • darabka házi kolbász
  • füstöltlé
  • 3-4 db babérlevél
  • 4-6 db burgonya
  • 3-4 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • ecet




Elkészítés:



A megtisztított szívet jól megmossuk és csíkokra vágjuk.

A füstöltében feltesszük főni, teszünk mellé egy darab hagymát, pár darab babérlevelet és a tárkonyt is.
Fedő alatt puhára főzzük.


A jóféle házikolbászt felkarikázzuk és a levesbe tesszük.


Ha a hús puha hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és kockára vágott burgonyát is.
Ha nem elég sós a leve, megsózzuk.



10-15 perc alatt a burgonya is megpuhul.
Ekkor a tejfölből a liszttel és egy kevés vízzel habarást készítünk, amit a leveshez adunk.
Felforraljuk és kevés ecettel savanyítjuk.

Langyosan a legfinomabb.