2014. december 7., vasárnap

Sertéscomb hawaii módra

Hozzávalók:

  • sertéscomb-diója
  • bors
  • chilis fűszerkeverék
  • liszt
  • olaj
  • füstölt sonka
  • sajt
  • füstölt sajt
  • ananász konzerv



Elkészítés:



A sertés comb diója részét kérjük a hentestől.
Ez a legfinomabb, legszaftosabb része.


A megmosott, megszárított húst felszeleteljük.
Vágjuk át az inakat, hogy a hús ne pöndörödjön fel a sütés során.
Sózzuk, borsozzuk meg és bármilyen kedvünkre való fűszerkeverékkel hintsük meg mindkét oldalát.
Én chilis fűszerkeveréket használtam.


Pici lisztben forgassuk meg a szeleteket, majd rázzuk le a felesleges lisztet és forró olajban mindkét oldalukat süssük szép pirosra.


A megsült húst egy kiolajozott tepsibe tesszük.


A kétféle sajtot sajtlapáttal keskeny csíkokra vágjuk.
Nem szükséges lereszelni, így is remekül ráolvad majd a húsra.


A füstölt sonkát vékony szeletekre vágjuk.
Az ananász konzerv levét leszűrjük és rögtön meg is ihatjuk.


A húsokra először a sonkadarabokat majd az ananászt halmozzuk rá.


Végül gazdagon befedjük a kétféle sajttal.


Sütőben kb 170 C fokon addig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem olvad a húsra.


Melegen, langyosan, hidegen is nagyon finom.


Kínálhatjuk párolt rizzsel, krumplipürével...