2014. december 29., hétfő

Sült Szent Jakab kagyló

Hozzávalók:

  • Szent Jakab kagyló
  • 4 dkg vaj
  • liszt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • citromlé





Elkészítés:





A kagylót megmossuk és jól lecsöpögtetjük.


Ha rajta van a korál színű mája, akkor azt is rajta hagyjuk.


Ha vastag a kagyló, akkor keresztben kettévágjuk.



Megtörölgetjük konyhai papírtörlővel és lisztbe hempergetjük.
Lerázzuk a lisztet és forró vajban 2-3 perc alatt készre sütjük.
Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

Tovább semmiképpen ne süssük, mert gumiszerűvé válik.


Kicsit piruljon meg a külseje, de belül még puha, szaftos maradjon.
Tálaláskor a visszamaradt vajba keverjünk egy kis citromlevet és azzal öntsük le a kagylót.
Citrommal díszítsük.