2014. december 29., hétfő

Mandulás sült lepényhal

Hozzávalók:


  • lepényhal filé
  • vaj
  • liszt
  • citromlé
  • pirított mandula



Elkészítés:








A lepényhalat mossuk le, szárítsuk meg.

Sózzuk meg a halat és forgassuk meg lisztben.
A felesleget veregessük le róla.

Kivajazott tepsit tegyünk a gázlángra és 1-2 perc alatt pirítsuk meg a filé belső puhább oldalát.
Majd fordítsuk meg a korábbi bőrös felükre a halakat és tegyük be a forró sütőbe, ahol 5-10 perc alatt készre sütjük a halat.

Tálaláskor a tepsiben visszamaradó vajba citromlevet keverünk és a halra kanalazzuk.

Szárazon megpirított egész és hámozott mandulaszeletekkel bőségesen szórjuk meg.

Tepsiben sült burgonyával


és diós, narancsos céklával kínáljuk.