2015. április 25., szombat

Zöldséges sertés karaj kínai módon



Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj (csont nélkül)
  • 2 fej hagyma
  • 2-3 szál újhagyma
  • póréhagyma
  • sárgarépa
  • zöldpaprika
  • kápia vagy kaliforniai paprika
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. világos szójaszósz
  • 2 ek. osztrigaszósz


Elkészítés:




A karaj szeletekről levágjuk az esetleges zsírt, inakat, megmossuk, megtöröljük és falatnyi keskeny csíkokra vágjuk.



Forrásban lévő vízbe dobjuk a húst és 5-8 percig főzzük.



Leszűrjük és lecsepegtetjük.

Ezalatt megtisztítjuk és felszeleteljük a zöldségeket.


Karikára és csíkokra vágjuk, ízlés szerint.
Legyen szép színes az étel.

A wokban felhevítjük az olajat és  5-8 perc alatt szép pirosra sütjük a húst.



Hozzáadjuk a zöldséget is, 3-4 percig pirítjuk, majd a szójaszósszal és az osztrigaszósszal ízesítjük.



Még 2 percig sütjük és készen van.



Rizzsel, tésztával kínáljuk.
Bármilyen egyéb húsból is elkészíthető.

Kitűnő természetesen marhabélszínből is.