2015. április 4., szombat

Narancsos csicseriborsó saláta

Hozzávalók:

  • 30-50 dkg csicseriborsó
  • 3-4 db narancs
  • 1-2 db vérnarancs
  • kápia paprika
  • póréhagyma
  • 1-2 szál újhagyma
  • 1 ek.olívaolaj
  • kevés majonéz
  • kevés vörösborecet
  • 1 citrom
  • petrezselyemzöld





Elkészítés:







A csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd másnap sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük.


A narancsokat meghámozzuk és kis darabokra vágjuk.
Az egyik narancs sárga héjából is egy keveset vékony csíkokra vágunk és a salátához adjuk.
A paprikát és a hagymákat is karikára vágjuk.
Összekeverjük a csicseriborsóval.


Az olívaolajat, citromlét, pici borecetet is a salátához keverjük.
Megsózzuk.
Végül egy kis majonézt is keverünk bele.


Jól behűtve kínáljuk.