2016. május 21., szombat

Kínai csirke sült zöldséggel, tésztával

Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • ötfűszer keverék
  • fokhagyma
  • hagyma
  • újhagyma
  • kápia paprika
  • paradicsom
  • szójaszósz
a zöldségekhez:


  • olívaolaj
  • ötfűszer keverék
  • szójaszósz
  • sárgarépa
  • káposzta
  • kápia paprika
  • fehérítő zeller
  • hagyma
  • borecet vagy balzsamecet




Elkészítés:


Rajongunk a távol-keleti ízekért.
Gyakran készítek kínai vagy thai ételeket.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/kinai-ananaszos-csirke.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/04/sult-zoldseg-kinai-modra.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/04/ropogos-sult-cukkini-kinai-modra.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/04/zoldseges-sertes-karaj-kinai-modon.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/kinai-sult-zoldseges-japan-somen-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/sertes-sziv-kinaiasan.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/thai-zoldseges-hal-es-tenger-gyumolcsei.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/thai-zoldseges-piritott-sertes-csikok.html


Csirkecombokat megtisztítunk, lebőrözünk és falatnyi darabokra vágunk.


Olíva olajon megpirítjuk a húst, megszórjuk a kínai ötfűszer keverékkel és sóval.


Zúzott fokhagymát is teszünk rá.
Kevés szójaszósszal ízesítjük.


Hagymát, újhagymát, kápia paprikát és paradicsomot adunk hozzá.


Lefedve puhára főzzük a húst.



Elkészítjük a sült zöldséget.
Olíva olajon 2-3 perc alatt kevergetve megpirítjuk a csíkokra vágott káposztát és sárgarépát.
Ötfűszerrel és szójaszósszal ízesítjük.



Újabb adagot pirítunk az előbbiek szerint hagymával, fehérítő zellerszárral és kápia paprikával.


Ha kész, összekeverjük a zöldségeket és kevés borecettel vagy balzsamecettel savanyítjuk.


A csirkét sült zöldséggel és tésztával kínáljuk.