2016. május 16., hétfő

Cukkinis lepény


Hozzávalók:


  • cukkini
  • 2 ek. olíva olaj
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • paprika
  • lila hagyma
  • 1 cs. hajtogatott vajas tészta
  • bors
  • oregánó
  • őrölt szerecsendió
  • tejföl
  • trappista vagy eidámi jellegű sajt
  • füstölt sajt






Elkészítés:


Előkészítjük a zöldségeket.


A megmosott cukkini nagy részét az uborkagyalun lereszeljük.
Az olajon pár perc alatt ruganyosra dinszteljük.


Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával ízesítjük.


Ha a cukkini összeesik már készen is van.


Előkészítjük a többi zöldséget.


A mártáshoz a tejfölben elhabarjuk a tojásokat, kicsit megsózzuk.


Reszelt szerecsendió teszünk bele.
Majd ízlés szerint kétféle reszelt sajtot is belekeverünk.
Feltétlenül legyen benne füstölt sajt is, mert az adja meg a jellegzetes sajtos aromáját.


Egy tepsit kibélelünk a vajas tésztával.
Legyen körben pereme is.
Villával kicsit megszurkáljuk.


Beletesszük a párolt cukkinit.


Most ráöntjük a sajtos mártást.


Karikára szeleteljük a zöldségeket.
A megmaradt cukkinit is nem túl keskenyre felvágjuk.


Csinosan kirakjuk a lepény tetejét.


Kevés oregánóval megszórjuk.


Sütőben készre sütjük.


Salátával kínáljuk.