2016. május 16., hétfő

Zöldségleves petrezselymes nokedlivel

Hozzávalók:

A leveshez:
  • csirkeláb/csont
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • sütőtök
  • zöldborsó
  • zöldbab
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • hagyma
  • ételízesítő
  • 2-3 db leveskocka
  • petrezselyemzöld


A nokedlihez:
  • liszt
  • tojás
  • petrezselyem zöld


Elkészítés:

Ezt a levest sokféle zöldséggel készítjük.
A szokásos leveszöldségeken kívül teszünk bele zöldbabot, zöldborsót és sütőtököt is.


Egy fazékban feltesszük főni a csirkelábakat, hagymával, petrezselyem zölddel.
Sózzuk és ételízesítővel és erőleves kockával fűszerezzük.


Dobunk bele egy paradicsomot, zöldpaprikát és tovább főzzük.


Ha a hús megpuhult hozzáadjuk a többi zöldséget is.
Ha kell felöntjük vízzel, hogy ellepje és készre főzzük.


Szórunk rá friss petrezselymet.


Magában is nagyon finom, de egy finom nokedli még inkább kiemeli az ízeket.


Nagyon szeretjük mindenféle zöldséglevesbe az üde ízű petrezselymes nokedlit.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/bordacsontos-zoldborsoleves.html

Roppant egyszerű készíteni.
A klasszikus nokedli tésztába – liszt, tojás, víz, só -  beleteszünk még sok-sok apróra vágott petrezselyem zöldet és így szaggatjuk ki.


Jó kis kemény, rugalmas galuskákat főzzünk, amibe jó beleharapni a leves evés közben.