2016. május 21., szombat

Lilakáposzta saláta

Hozzávalók:


  • lilakáposzta 
  • újhagyma
  • borecet
  • cukor/édesítőszer
  • majonéz
  • gyömbér
  • kuszkusz
  • petrezselyem




Elkészítés:



A káposztát   keskeny csíkokra  vágjuk.
Apróra vágott friss gyömbért adunk hozzá.

Meglocsoljuk egy kis borecettel kevés édesítőszerrel vagy cukorral ízesítjük és megsózzuk.
Olaj helyett egy-két kanál majonézzel keverjük össze.


Friss újhagymát felkarikázunk és a salátába tesszük.


Jól elkeverjük.


Egy másik tálban egy kevés kuszkuszt leöntünk forró vízzel, kicsit megsózzuk.
Lefedve 10 perc alatt szépen megduzzad.


Amikor már pergős a kuszkusz, hozzákeverjük a káposzta salátához.


Végül jó sok petrezselyem zöldet teszünk bele.


Behűtjük.


Nagyon finom ropogós saláta.
A képen tojásos, krinolinos sült hagymával tálaltam.