2016. május 3., kedd

Parasztreggeli




Hozzávalók:


  • burgonya
  • sertés comb/lapocka
  • hagyma
  • olaj
  • bors
  • 1-2 ek. paradicsom püré






Elkészítés:









Nagy kedvencünk ez az egyszerű, de annál finomabb étel.


A három fő hozzávalót külön előkészítjük, majd összerakva átpirítjuk.


A sertés combot kockára vágjuk, majd kevés olajon körbepirítjuk.


Sózzuk, borsozzuk és egy kevés vízzel, fedő alatt puhára főzzük.


Félidőben egy kevés paradicsom pürét adunk hozzá és kevergetve zsírjára sütjük, vagyis addig főzzük, amíg a leve majdnem teljesen elfő.


Jó sok hagymát nem túl kicsi kockára vágunk és egy másik serpenyőben külön jól megpirítjuk.
Csak a végén sózzuk meg egy picit.


Közben héjában megfőzzük a burgonyát.
Leszűrjük és, ha kihűlt meghámozzuk.
Kis kockákra vágjuk.


Egy tepsit 1-2 ek. olajjal kiolajozunk és beleterítjük a burgonya kockákat.
Kicsit sózzuk meg, de vigyázzunk hiszen a többi hozzávalót is megsózzuk.
180-200 C fokos sütőben pirítsuk meg, néha lapáttal kevergessük át, hogy minden oldala szépen átsüljön.


Végül keverjük hozzá a húst és a hagymát is.
Jól forgassuk össze és tegyük vissza a sütőbe, hogy jól átforrósodjon.


Salátával kínáljuk.


Mindig nagy adagot készítsünk, mert pillanatok alatt elfogy.