2016. május 3., kedd

Yerki sertés

Hozzávalók:


  • sertés comb/lapocka
  • hagyma
  • fokhagyma
  • chili paprika
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • oregáno
  • szegfűszeg
  • szegfűbors
  • szerecsendió
  • fahéj
  • 4 db babérlevél
  • bors
  • 1-2 ek. méz
  • olíva olaj
  • 6 ek. borecet
  • 6 ek. rum



Elkészítés:

Jamaika híres nemzeti étele a yerki csirke.
A jellegzetes fűszerekkel bepácolt csirkét grillezik vagy roston sütik.

Most a yerki fűszerezést sertés hússal próbáltam ki és egyszerűen, no meg gyorsan egy wokban készítettem el.

A sertés húst felkockázzuk.


Egy kevés olíva olajon jól körbepirítjuk a húst.


Összeturmixoljuk az összes fűszert.


Ráöntjük a húsra.


A fűszeres masszát jól elkeverjük a hússal és készre sütjük.


Amint elfő a leve és sűrűsödik, úgy lesz a hús egyre illatosabb és zamatosabb.


Fahéjjal fűszerezett vörös vagy fekete babbal, rizzsel  vagy mangó szósszal tálalva az Antillák és a Karib tenger hangulatát idézzük meg.