2016. május 3., kedd

Sajtkrémes képviselőfánk

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 10 ek. víz
  • 4 tojás

A krémhez:


  • 4 tojás sárgája
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt (eidámi, trappista..) 
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 10 dkg vaj
  • őrölt fehér bors


Elkészítés:

Égetett tésztát készítünk, mint amilyet a képviselőfánkhoz szoktunk.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/fruzsi-kepviselofankja.html



A vajat a vízzel felforraljuk és hozzáadjuk a lisztet.
Sűrűre főzzük.
3-5 percig fakanállal kavargatva főzzük.



Tűzről levesszük, áttesszük egy műanyag tálba.

Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, miközben robotgéppel keverjük.




 Ha kész, habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomunk csinos kis halmokat.

A sütőt előmelegítjük 220 C fokra és betesszük a tepsit.

Kisebb, falatnyi fánkocskákat sütünk.
A képen a tormakrémes, sonkás éclaire tésztája is szerepel.


 13 percig ezen a hőfokon sütjük, majd mérsékeljük 180 C fokra és még kb. 10-12 percig sütjük.

Fontos, hogy közben ne nyissuk kis a sütő ajtaját.




Ha megsült, villával megszurkáljuk a fánkokat, hogy a gőz távozhasson és még 2-3 percig visszatesszük a sütőbe.




Ha kihűlt, éles késsel félbevágjuk és megtöltjük a sajt krémmel.


A krémhez sűrűsödésig főzzük a tojásokat a liszttel és a tejjel, valamint a kétféle reszelt sajttal, sózzuk, borsozzuk.


Ha kihűlt belekeverjük a habosra kavart vajat is.

Csillagcsővel gazdagon megtöltjük a fánkokat.




Tálalásig hűtőbe tesszük.