2016. május 29., vasárnap

Töltött karalábé

Hozzávalók:

  • karalábé
  • darált pulykahús
  • hagyma
  • petrezselyem
  • olaj
  • bors
  • 1 db tojás
  • 2-3 db leveskocka



Elkészítés:





Az első friss tavaszi karalábéból töltött karalábét készítünk.


A félbevágott karalábé közepét kivájjuk  és félretesszük.


A szép, zsenge leveleket is jól megmossuk és félretesszük.


Pulyka darált húsból készítjük.


Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és a petrezselyem zöldet, szárával együtt.
Megsózzuk és borsozzuk.


Jó sok petrezselyem kell bele, de tegyük félre a nagy részét későbbre.


Hozzáadjuk a hagymát a húshoz.


Egy tojást is adunk hozzá és jól összedolgozzuk a masszát.


Púposan megtöltjük a karalábékat.


A leveleket is megtöltjük a töltelékkel.




Leveskockából készített alaplevet forralunk és beleültetjük a töltött karalábékat.


Belehelyezzük a töltött leveleket is.


Végül rászórjuk a kivájt karalábét is.
Lefedve kis lángon készre főzzük az ételt.


Elkészítjük a habarást.
Vízben simára keverjük a teljes kiőrlésű lisztet, majd hozzáadjuk a tejfölt is.
Habverővel eldolgozzuk.


A lábas egyik feléről félrehúzzuk a karalábékat.

Ide öntjük a habarást.
Gyorsan elkeverjük a főzőlével.


Jól kiforraljuk a mártást és a végén hozzáadjuk a maradék petrezselymet.