2016. május 21., szombat

Zöldbabos palóc oldalas

Hozzávalók:


  • sertésoldalas
  • zöldbab
  • olaj
  • bors
  • hagyma
  • fokhagyma
  • kakukkfű
  • fűszerpaprika
  • paradicsom püré





Elkészítés:






Az oldalast a csontok közt darabokra vágjuk.


2 ek. olajon körbepirítjuk a húst.


Megsózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel megszórjuk.


Rátesszük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a paradicsom pürét.


Közben egy fazékban puhára főzzük a zöldbabot.
Egy kevés főzővizet a húsra teszünk.
Most hozzáadjuk a szép piros fűszerpaprikát is.
Puhára főzzük a húst.


Időközben leszűrtük a zöldbabot.
A levéből, ha kell még tehetünk a raguhoz.


Hozzáadjuk a zöldbabot a húshoz.




Elkeverjük és összefőzzük.


Maradjon szaftos ez az igazán egyszerű egytálétel.