2016. május 21., szombat

Harcsapaprikás

Hozzávalók:


  • szürkeharcsa filé
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • csípős paprika
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • olaj
  • cukor/édesítő
  • 2 ek. liszt
  • 3-4 dl tejföl




Elkészítés:


Pörkölt alapot készítünk.

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Teszünk bele feldarabolt zöldpaprikát.

Csípős is kerüljön bele.


Beletesszük a paradicsomot is.
Megsózzuk.
Egy leheletnyi cukrot vagy édesítőt is adunk hozzá.
Most adjuk hozzá a fűszerpaprikát.




A szürkeharcsa filét feldaraboljuk.


Beletesszük a kész pörköltalapba.


Jól elkeverjük és készre főzzük.


A lisztet elkeverjük egy kevés vízzel, majd simára keverjük a tejföllel is.
Szűrőn keresztül a halhoz adjuk.


Elkeverjük és összeforraljuk.


Csuszatésztával tálaljuk.