Hozzávalók:
- burgonya
- darált hús
- hagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- csillagánizs
- só
- őrölt bors
- majoránna
- sűrített paradicsom
- tej
- vaj
- szerecsendió
- sajt
Elkészítés:
Francia specialitás, amit anno Párizsban a gyerekeim az iskolai menzán szerettek meg.
Nagyon finom étel, érdemes kipróbálni.
Előre elkészíthetjük és csak gyorsan megsütjük, ha tálalunk.
Nem utolsó szempont, hogy kitűnően felhasználhatjuk a maradék ragut vagy krumplipürét.
Egy húsos ragut készítünk, mint ahogy a bolognaihoz is szoktunk.
Amint a húst kevergetve körbepirítottuk, hozzáadjuk a reszelt répát, zúzott fokhagymát.
Törött bors, majoránna, só, paradicsom püré és csillagánizs kerül még bele.
A megtisztított burgonyát nagyobb darabokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Kóstoljuk meg és, ha szükséges, sózzuk.