2020. július 17., péntek

Narancsos, almás párolt lilakáposzta

Hozzávalók:


  • lila káposzta
  • olaj
  • cukor
  • borecet/balzsamecet
  • narancs
  • alma






Elkészítés:

A káposztát gyakran készítem:

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/parolt-kaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/narancsos-almas-voros-kaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/narancsos-almas-voros-kaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/lila-kaposztas-parna.html

Ezúttal gyümölccsel gazdagítottam.

A káposztát keskeny csíkokra vágjuk.


Az almákat megmossuk, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.


Egy kis olajon karamellizáljuk a cukrot, majd rádobjuk a káposztát.
Megsózzuk és kevergetve sütjük.

Ne puhítsuk túl, maradjon roppanós.

Adjuk hozzá a feldarabolt narancsot.


Majd az almát is.
Borecettel vagy balzsamecettel savanyítsuk.


Éppen csak átpároljuk és elkészült az étel.