- lila káposzta
- olaj
- cukor
- só
- borecet/balzsamecet
- narancs
- alma
Elkészítés:
A káposztát gyakran készítem:
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/parolt-kaposzta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/narancsos-almas-voros-kaposzta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/narancsos-almas-voros-kaposzta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/lila-kaposztas-parna.html
Ezúttal gyümölccsel gazdagítottam.
A káposztát keskeny csíkokra vágjuk.
Az almákat megmossuk, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
Egy kis olajon karamellizáljuk a cukrot, majd rádobjuk a káposztát.
Megsózzuk és kevergetve sütjük.
Ne puhítsuk túl, maradjon roppanós.
Adjuk hozzá a feldarabolt narancsot.
Majd az almát is.
Borecettel vagy balzsamecettel savanyítsuk.
Éppen csak átpároljuk és elkészült az étel.