- sertés vese
- zsír
- hagyma
- fűszerpaprika
- törött bors
- zöldpaprika
- csípős paprika
- paradicsom
- darált pritamin paprika
- édes chili szósz
- ketchup
- fokhagyma
- majoránna
- őrölt köménymag
- só
Elkészítés:
Vesét többféleképpen készítek.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/vese-velovel.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/gombas-vese-velo.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/04/vese-paprikasan.html
A vese előkészítése a legnagyobb figyelmet követeli.
Legelőször is kettévágjuk, mint a zsemlét és a belső felét nagyon alaposan megtisztítjuk.
Eltávolítjuk a vezetékeket, hártyákat.
Ebben segít az, hogy a felesleges részeknek más színük van.
Világosabb, vagy egészen sötét bordós színük van, amelyeknek rossz ízük lenne, ha az ételbe kerülnének.
Éles kiskéssel viszonylag hamar elkészülünk.
Ezután áztassuk be pár percre hideg vízbe.
Szűrjük le a vesét és vágjuk fel nagyon keskeny csíkokra.
Zsíron pirítsuk meg a feldarabolt hagymát.
Adjunk hozzá zöldpaprikát, csípős paprikát, édes chili szószt, darált pritamin paprikát, paradicsomot és törött borsot.
Pirítsuk össze, majd a tűzről levéve keverjük bele a fűszerpaprikát.
Kevés vízzel és kethuppel engedjük fel.
Forraljuk össze.
Most adjuk hozzá a vesét.
Pár perc alatt kevergetve megpirul.
Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, mert akkor kiszárad és kemény lesz akárcsak a máj.
Sózzuk, szórjuk meg majoránnával és egy pici őrölt köménnyel.
Zúzott fokhagyma is menjen bele.
Pár perc alatt elkészül az étel.
Ezúttal rizzsel kínáltam.
Bármilyen köret illik hozzá.