- cukkini
- paradicsom
- darált hús
- fűszerpaprika
- só
- bors
- hagyma
- fokhagyma
- darált pritamin paprika
- olaj
- kapor
- zöldhagymaszár
- tejföl
Elkészítés:
A cukkinit nagyon szeretjük, gyakran készül belőle finom, könnyű fogás.
Keresztben kettévágjuk a zsenge cukkinit.
Késsel vagy kanállal kivájjuk a közepét.
Ügyeljünk arra, hogy maradjon elég zöldség a széleken.
Hasonló módon készítjük elő a paradicsomot is.
A kivájt cukkinit apróra vágjuk.
Kevés olajon megpirítjuk az apróra kockázott hagymát és a darált húst.
Megsózzuk, borsozzuk, darált pritamin paprikát és fűszerpaprikát teszünk bele.
Megsózzuk a húst és belekeverjük az apróra vágott kaprot is.
A paradicsom kivájt belsejét és a fokhagymát is apróra vágjuk
A feldarabolt cukkini belsejét is beletesszük.
Nagyon illik bele a zsenge újhagyma zöld szára is.
Karikára vágjuk és a raguba tesszük.
Elkeverjük.
Végül még teszünk hozzá kaprot, de ezzel már nem főzzük tovább.
Kóstoljuk meg, hogy elég ízes-e.
Ha kell sózzuk még.
A tepsibe helyezett cukkini hajókat töltsük meg bőségesen a hússal.
Ugyanígy töltsük púposra a paradicsomot is.
Tejfölt keverjünk el sóval és kaporral.
Kanalazzuk a cukkini tetejére.
Jusson a mártásból a tepsibe is.
A töltött paradicsomokat egy másik tepsibe tesszük.
Kevés vizet öntünk a tepsibe.
180 C fokon sütőben megsütjük a cukkinit.