2020. július 13., hétfő

Tárkonyos csirkeszív leves

Hozzávalók:


  • csirkeszív
  • hagyma
  • csirkezsír/olaj
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • paradicsom
  • zöldpaprika/kápia
  • fűszerpaprika
  • darált pritamin paprika 
  • tárkony
  • tejföl


Elkészítés:


Finom leves készülhet csirkeszívből.

Megtisztítjuk a szíveket.
Jól lemossuk és leszárítjuk.


Előkészítjük a zöldségeket, sárgarépát, fehérrépát, karalábét, hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát, illetve a tárkonyt.


Kisebb darabokra vágjuk.


Kevés csirkezsíron dinszteljük a hagymát.


A tűzről levéve beletesszük a fűszerpaprikát, majd egy-két kanál vízzel elkeverjük.


Tehetünk bele jóféle házi darált pritamin paprikát is.


Hozzáadjuk a szíveket és kevés vízzel felöntjük.


Kb. fél órai főzés után belekerülnek a zöldségek is.


Most tesszük bele a tárkonyt is és felöntjük leves mennyiségre.
Megsózzuk és készre főzzük az ételt.


Kevés tejfölt tehetünk bele tálaláskor.