- csirkeszív
- hagyma
- csirkezsír/olaj
- fokhagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- karalábé
- paradicsom
- zöldpaprika/kápia
- fűszerpaprika
- darált pritamin paprika
- tárkony
- só
- tejföl
Elkészítés:
Finom leves készülhet csirkeszívből.
Megtisztítjuk a szíveket.
Jól lemossuk és leszárítjuk.
Előkészítjük a zöldségeket, sárgarépát, fehérrépát, karalábét, hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát, illetve a tárkonyt.
Kisebb darabokra vágjuk.
Kevés csirkezsíron dinszteljük a hagymát.
A tűzről levéve beletesszük a fűszerpaprikát, majd egy-két kanál vízzel elkeverjük.
Tehetünk bele jóféle házi darált pritamin paprikát is.
Hozzáadjuk a szíveket és kevés vízzel felöntjük.
Kb. fél órai főzés után belekerülnek a zöldségek is.
Most tesszük bele a tárkonyt is és felöntjük leves mennyiségre.
Megsózzuk és készre főzzük az ételt.
Kevés tejfölt tehetünk bele tálaláskor.