- csirkecomb
- sütőtök
- lila hagyma
- szilva
- só
- bors
- kakukkfű
- provanszi fűszerkeverék
- fokhagyma
- őrölt fahéj
Elkészítés:
A csirke gyümölccsel nagyon ütős kombináció.
Tepsiben készül nagyon egyszerűen.
A sütőtököt meghámozzuk és felszeleteljük.
A kiolajozott tepsit körberakjuk a tökszeletekkel.
Az összes többi hozzávalót a tepsi közepébe halmozzuk.
A megtisztított csirkecombot besózzuk, fűszerezzük törött borssal, kakukkfűvel vagy provánszi fűszerkeverékkel.
Kimagozott szilvát és apró lila hagymát teszünk bőségesen a hús köré.
Fokhagyma darabokat is szórunk bele.
Végül őrölt fahéjjal bőségesen megszórjuk az ételt.
180 C fokos sütőben megsütjük a pecsenyét.
Hihetetlen finom fahéj illat lengi be a konyhát.
A sült hagyma, a sült tök isteni körete a csirkének.
A szilva krémes, pikáns ízeket ad az ételnek.
Természetesen más gyümölccsel és fűszerekkel is működik ez a recept.
Egy kis krumplipürével tálalva mennyei lakoma.