- spenót
- fokhagyma
- vaj
- szerecsendió
- tészta
- só
Elkészítés:
A spenót rengeteg ételben szerepel a mi konyhánkban.
Friss leveles spenótot használok, amit leszárazok és leerezek.
Több vízben alaposan megmosom és leszűröm.
Ha lefagyasztom, akkor forrásban lévő vízbe dobom és amint újra felforrt a víz máris leszűröm.
Adagonként nagyon jól tárolható.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/spenotos-zoldborsos-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/10/spenotos-tejszines-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/spenotos-lepeny.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/12/spenotos-lasagne.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/spenotos-magos-rizs.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/11/spenotos-burgonya.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/06/toltott-paprika-spenottal.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/spenotos-krumplipure.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/spenotos-petrezselymes-krumplipure.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/01/spenotos-kuszkusz.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/03/ordoghal-zoldborsoval-es-spenottal.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/02/spenotos-edeskomenyes-rizs.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/02/spenotos-kukoricas-rizs.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/spenot-fozelek.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/09/spenotleves.html
Frissen előkészített spenótot használunk.
Vajat hevítünk.
Szeletekre vágott fokhagymát adunk hozzá.
Mehet bele a spenót is.
Sózzuk meg.
Reszeljünk rá szerecsendiót.
Amint a spenót megfonnyad, készen is van.
Keskeny vagy széles metélt illik hozzá.
Főzzük ki a tésztát fogkeményre.
A leszűrt tésztát sózzuk meg.
Keverjük össze a spenóttal.
Ha szükséges egy kevés vajat adjunk még hozzá.
Bármilyen sült mellé finom köret.