2020. május 27., szerda

Tejfölös kakaspaprikás

Hozzávalók:


  • kakas
  • hagyma
  • zsír/olaj
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • darált pritamin paprika
  • bors
  • majoránna
  • őrölt köménymag
  • tejföl
  • liszt


Elkészítés:

Nagyon szeretjük a kakashúst.
Háztáji termelőtől vásárlom, így mindig csodás, zamatos húshoz jutunk.


Egy kevés libazsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd a tűzről lehúzva fűszerpaprikát adunk hozzá.


A megtisztított szárnyast feldaraboljuk és a hagymás zsírba tesszük.
Kevergetve körbepirítjuk.


Fokhagymát, zöldpaprikát és paradicsomot vágunk apróra.
Házi darált pritaminra is szükségünk lesz.


A zöldségeket a húshoz adjuk.
Megsózzuk és őrölt borssal, kevés majoránnával és őrölt köménnyel ízesítjük.


Kevés vizet öntünk alá és lefedve készre főzzük.


Egy kanálka lisztet simára keverünk némi vízzel és tejföllel.
Szűrőn keresztül a kakashoz adjuk.
Jól elkeverjük.


Egyet forralunk rajta és készen is van.

Nokedlivel, tésztával a legfinomabb.