2020. május 16., szombat

Lecsós rizs

Hozzávalók:


  • hagyma
  • zöldpaprika
  • pritamin paprika
  • kápia paprika
  • paradicsom
  • füstölt szalonna
  • zsír
  • fűszerpaprika
  • rizs
  • csipet cukor


Elkészítés:



Finom nyári étel a lecsós rizs.

Ez a rizses lecsó kis testvére, csak amíg a rizses lecsóban a lecsó dominál, addig a lecsós rizsben a lecsó csak megízesíti a rizst.

Kevés zsíron kiolvasztjuk a füstölt szalonnát.



Nagyobb darabokra vágott hagymát teszünk bele.


Feldaraboljuk a többféle paprikát.


A megdinsztelt hagymához adjuk a paprikát.




Üvegesre sütjük.


Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát.


Jó leves paradicsomot használjunk.


Vannak akik lehúzzák a paradicsom héját és a magokat is eltávolítják, azonban én sosem teszem ezt.
Szerintem a paradicsom szaftos levében vannak az igazi ízek.


Többféle -akár már egy kicsit megpuhult- paradicsomot vágunk kisebb darabokra.


A lecsóhoz adjuk.
Kicsit megsózzuk, egy csipet cukrot is tegyünk bele.


Most tegyük bele a rizst.
Keverjük el és öntsük fel vízzel, hogy ellepje.


Sózzuk ismét és fedő alatt főzzük készre.
Sajnos a kész ételről nem készült fotó, de szaftos és krémes lett a rizs.