- hagyma
- zöldpaprika
- pritamin paprika
- kápia paprika
- paradicsom
- füstölt szalonna
- zsír
- fűszerpaprika
- rizs
- só
- csipet cukor
Elkészítés:
Finom nyári étel a lecsós rizs.
Ez a rizses lecsó kis testvére, csak amíg a rizses lecsóban a lecsó dominál, addig a lecsós rizsben a lecsó csak megízesíti a rizst.
Kevés zsíron kiolvasztjuk a füstölt szalonnát.
Nagyobb darabokra vágott hagymát teszünk bele.
Feldaraboljuk a többféle paprikát.
A megdinsztelt hagymához adjuk a paprikát.
Üvegesre sütjük.
Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát.
Jó leves paradicsomot használjunk.
Vannak akik lehúzzák a paradicsom héját és a magokat is eltávolítják, azonban én sosem teszem ezt.
Szerintem a paradicsom szaftos levében vannak az igazi ízek.
Többféle -akár már egy kicsit megpuhult- paradicsomot vágunk kisebb darabokra.
A lecsóhoz adjuk.
Kicsit megsózzuk, egy csipet cukrot is tegyünk bele.
Most tegyük bele a rizst.
Keverjük el és öntsük fel vízzel, hogy ellepje.
Sózzuk ismét és fedő alatt főzzük készre.
Sajnos a kész ételről nem készült fotó, de szaftos és krémes lett a rizs.