2013. február 16., szombat

Spenótos, édesköményes rizs

Hozzávalók:

  • 0,5 kg kerekszemű rizs
  • 1/2 hagyma
  • 1 ek olaj
  • fokhagyma
  • blansírozott spenót
  • 1/2 - 1 db édeskömény
  • 1 kis rúd fahéj
  • sáfrányos szeklice
  • 1 mk.római kömény

Elkészítés:

Elkészítjük az előbbi recept szerint a spenótos rizst, és mielőtt a kukoricát hozzáadnánk, elfelezzük az ételt.
Az egyik feléből kukoricás rizst készítünk.
A másik felébe pedig nem túl vékony szeletekre vágott édesköményt tettem. 


Tehát egy wokban az olajon megdinszteltem az apróra vágott fél hagymát, majd beleszórtam a rizst.
Megsóztam és sáfrányos szeklicét szórtam bele.
Pár percig kevergetve pirítottam, amíg a rizs átlátszóvá nem vált.
Vízzel felöntöttem.
Szórtam bele egy kevés római köményt és dobtam bele egy darabka fahéjat.
Lefedve kis lángon majdnem puhára főztem.
Azután hozzáadtam a spenótot és a zúzott fokhagymát.


És most tettem bele az édesköményt.


3-4 percig főztem és az édeskömény ánizsízű, zöld levélkéivel és az apróra vágott petrezselyemzölddel kínáltam.