2013. február 16., szombat

Lucskos káposzta pulykanyakkal

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 2 vastag pulykanyak
  • 2 csokor kapor
  • borsikafű
  • csombor
  • 1 db cseresznye paprika
  • 1 ek. ketchup
  • 1 ek. liszt
  • 2-3 dl tejföl



Elkészítés:

A pulykanyakat megmossuk és darabokra vágjuk.


Egy fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá,amennyi jól ellepi.
Sót, borsot, cseresznye paprikát, egy kevés borsikafüvet és egy kevés csombort teszünk bele.


Belerakjuk az egyik csokor kaprot is.
Lefedve addig főzzük, amíg a hús majdnem puha lesz.
Ekkor beletesszük a kockára vágott káposztát is.


Jól összekeverjük a hússal, beletesszük a maradék kaprot, ezt már apróra vágva.
Adunk hozzá még borsikafüvet, sózzuk, borsozzuk és én még egy kevés ketchup-öt is tettem bele.


Annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje.
Fedő alatt puhára pároljuk.


A lisztet elkeverjük 1-2 dl vízzel, majd a tejfölt is belekeverjük.
Behabarjuk a káposztát.

Egy pici ecettel savanyíthatjuk.